Endodontie

We create pwerfect smiles

Endodontie

Endodontia  este o specialitate a medicinei dentare ce se ocupă cu prevenirea, diagnosticul, tratamentul și vindecarea afecțiunilor datorate țesutului moale aflat în interiorul dintelui (pulpa dentară sau nervul dintelui) precum și a ligamentelor de susținere situate în vârful rădăcinii.

Tratamentul endodontic se impune in cazul aparitiei unei inflamatii la nivelul pulpei dentare, situatie in care dintele este foarte sensibil la schimbarile de temperatura (initial), iar ulterior durerea devine tot mai intensa.

Pentru a putea fi realizat un tratament endodontic corect vor fi necesare radiografii la inceputul, in timpul si la finalul tratamentului.

Cele mai noi tehnici de tratament endodontic presupun utilizarea microscopului. Microscopul endodontic permite realizarea terapiei sub control vizual direct, astfel medicul avand un control mult mai bun asupra manevrelor efectuate.

Tratamentul endodontic se face sub anestezie locala si izolare cu diga pentru a nu permite accesul salivei si contaminarea dintelui, si presupune urmatoarele etape:

  • crearea accesului spre tesutul pulpar si indepartarea acestuia
  • instrumentarea canalelor si curatarea acestora de bacterii si resturi organice
  • efectuarea obturatiei de canal si etanseizarea acestuia cu materiale biocompatibile care sa nu permita reinfectarea lui.

Foarte frecvent, un dinte care are nevoie de tratament de canal, are coroana distrusa. Aceasta se reface dupa finalizarea tratamentului endodontic prin metode fizionomice directe: obturatie de compozit sau pivot. Uneori distructia poate fi atat de mare incat pentru indeplinirea functiilor lui cat mai mult timp, este indicata acoperirea acestuia cu o coroana.

before after

Aleea Sanatatii, nr. 1

Timisoara, Romania

0721 216 321

Contacteaza-ne!

C.N.A.S

Asigurare

URGENTE

NON-STOP