Igiena si ingrijiri orale

We create perfect smiles

Igiena si ingrijiri orale

Un zambet stralucitor si sanatos atrage instant privirile, fiind un plus care completeaza perfect orice tinuta.

Nu este suficient doar să te speli pe dinti si sa folosesti ata dentara sau apa de gura, ci este important sa stii si cum sa iti periezi dintii, ce produse să folosesti si ce alte instrumente te pot ajuta sa iti mentii dantura sanatoasa.

Astfel, un periaj corect presupune mișcări scurte și ușoare, dinspre gingie spre vârful dintelui, pentru a elimina bacteriile în mod corect și pentru a nu le introduce sub gingie. Este foarte important să acordăm atenție tuturor zonelor danturii și să nu neglijăm zonele posterioare.

Schimbarea periutei dentare  este necesară odată la 3 luni sau ori de cate ori ne confruntam cu o raceala, deoarece periuta de dinti poate acumula bacterii și ulterior se poate produce o reinfectare.

Folosirea atei dentare pentru curatarea dintilor poate fi chiar si mai importanta decat periajul dentar atunci când vorbim despre cariile dentare. Scopul utilizării atei dentare este acela de a elimina resturile alimentare din zonele în care peiuta de dinti nu reuseste să pătrundă. Ata dentara ajuta la evitarea inflamarilor si sangerărilor gingivale, dar si la evitarea cariilor interdentare, ce nu se pot observa cu ochiul liber.

 Apa de gura are rolul de a elimina microorganismele și bacteriile din zonele greu accesibile. De asemenea, aceasta ofera o respiratie proaspata si, în functie de tipul ales, poate ajuta la albirea dintilor ori la intarirea smaltului dentar.

Curatarea limbii este esentiala pentru o buna igiena orala deoarece alimentele pe care le consumam lasa in urma resturi si bacterii nu doar intre dinti si gingii, ci si pe suprafata limbii si în cavitatile acesteia.

Dusul Bucal (sau Irigatorul Oral) este un dispozitiv pentru igiena orala care, gratie unui jet puternic de apa, garanteaza:- curatarea interdentara
- inlaturarea (in orice caz, incetinirea acumularii) de placa dentara sub-gingivala
- un masaj gingival benefic si datator de senzatii placute
- clatire orala profunda

Igiena si ingrijirea orala cuprinde și periajul profesional deoarece oricat de multa atentie am acorda periajului individual, realizat acasa, nu putem îndeparta toate microorganismele si bacteriile ce se acumuleaza de-a lungul timpului pe suprafata dintilor.

Nu uita de vizita la dentist!

Mergi constant la medicul stomatolog! Cel putin o dată la 3 luni. Dacă respecti aceasta rutina, zambetul tau va fi in orice moment impecabil!

Aleea Sanatatii, nr. 1

Timisoara, Romania

0721 216 321

Contacteaza-ne!

C.N.A.S

Asigurare

URGENTE

NON-STOP