Implantologie

We create beautiful smiles

Implantologie

Implantologia - este o ramură a stomatologiei ce rezolvă problemele de edentație (lipsa dinților) cu ajutorul implanturilor dentare.
Implanturile sunt realizate din titan, un metal ce a castigat mult teren in implantologie, cu proprietati deosebite printre care enumeram: densitate redusa, rezistenta specifica foarte mare si o deosebita rezistenta la coroziune, fiind considerat un "biomaterial", foarte indicat ce permite o osteointegrare promitatoare pentru stabilizarea implanturilor.
Inaintea de programarea pentru o interventie de chirurgie dentara pacientul trebuie sa efectueze o serie de analize de laborator si radiografii (CT sau OPG) conform indicatiilor medicului implantolog in urma unui consult. De asemenea, curatarea cavitatii bucale prin detartraj si chiuretaj dentar reprezinta o etapa importanta.

Avantajele implantului dentar:
• implanturile dentare se comportă la fel ca dinții naturali
• un implant dentar poate avea o durată de viață de 10-20 de ani, sau chiar mai mult
• nivel extrem de scăzut de respingere a implantului: astăzi s-a dovedit clinic că implanturile dentare nu se integrează în mai puțin de 2% din cazuri.

Principalul avantaj al utilizarii implantului dentar este ca dintii vecini spatiului edentat vor ramane intacti, iar din punct de vedere al mentinerii igienei bucale este mult mai usor de intretinut un implant dentar, comparativ cu o punte dentara.

Aleea Sanatatii, nr. 1

Timisoara, Romania

0721 216 321

Contacteaza-ne!

C.N.A.S

Asigurare

URGENTE

NON-STOP