Ortodontie

We create beautiful smiles

Ortodontie

Ortodontia este specialitatea medicala care vizeaza prevenirea sau corectarea anomaliilor de pozitie a dintilor.
Tratamentele ortodontice au rolul de a corecta malocluziile sau de a le reduce. Malocluzia tine de dezvoltarea pacientului, iar cauzele care stau la baza acestor anomalii dento-maxilare pot fi multiple: ereditatea-mostenirea de la parinti; diferite sindroame etc., dar si cauze locale precum: obiceiurile vicioase intalnite foarte des la copii precum suptul degetului, a limbii, a buzei sau a altor obiecte (suzeta sugarilor pastrata pe perioada lunga de timp etc).
Malocluzia este termenul medical utilizat pentru a descrie pozitia incorecta a dintilor sau contactul anormal intre dintii celor doua arcade.
Uneori, aceste malformatii pot aparea si la adultii care pot suferi accidente sau nu trateaza la timp dintii strambi. Din fericire, in zilele noastre, datorita progreselor realizate in tehnologia dentara, majoritatea adultilor apeleaza la diferite tratamente ortodontice pentru corectarea dintilor nealiniati corect.
In urma unei analize amanuntite a tipului de anomalie, recomandam tipul de aparat corespunzator: fix sau mobil, pentru realinierea dintilor, reantrenarea muschilor si influentarea cresterii maxilarelor.
Durata tratamentelor ortodontice depinde de gravitatea anomaliei si varsta pacientului. In functie de aceste doua principale criterii, stabilim si personalizam procedurile care trebuie urmate si tipul de aparat potrivit pacientului.
Bineinteles, plecand de la recomandarile noastre, ajungem la preferintele pacientului, care poate alege tipul de aparat dorit, precum si personalizarea acestuia.

In clinica noastra sunt aplicate concepte terapeutice moderne, atat in tratamentul cu aparatura mobilizabila, cat si in cel cu aparatura fixa. Tratamentul ortodontic poate fi realizat la orice varsta, iar pacientii adulti sunt tot mai informati cu privire la necesitatea acestui tratament si il solicita din ce in ce mai des.

Aleea Sanatatii, nr. 1

Timisoara, Romania

0721 216 321

Contacteaza-ne!

C.N.A.S

Asigurare

URGENTE

NON-STOP