Protetica dentara

We create perfect smiles

Protetica dentara

Protetica dentara este ramura a stomatologiei care se ocupa exclusiv de reconstructia/inlocuirea dintilor lipsa. Aceasta reconstructie este esentiala atat pentru pentru a impiedica aparitia multiplelor complicatii ale lipsei dintilor de pe arcada (rotiri, migrari, dereglari ale muscaturii-ocluziei sau chiar boli parodontale), cat si din punct de vedere estetic.

Protetica poate implica urmatoarele functii în operatia de reconstructie oro-dento-faciala: fonatia sau sunetele din timpul vorbirii, masticatia precum si protejarea maxilo-faciala de efectele bruxismului (scrasnitul din dinti). Prin urmare, protetica dentara indeplineste un rol complementar si interdisciplinar in medicina dentara.

Protezarea fixa

Protezarea fixa a devenit foarte cunoscuta in ziua de astazi, fie ca vorbim despre lucrari ancorate pe dinti, fie pe implanturi. Materialele dentare au evoluat si ele foarte mult, iar clinica ClinicQ ofera lucrari protetice de ultima generatie. Noi incercam sa limitam cat putem de mult folosirea materialelor ce ar putea fi toxice pentru organism si sfatuim intotdeauna pacientii sa aleaga corect pentru sanatatea lor.

Din categoria lucrărilor protetice, fac parte:

  • Fatete dentare(ceramice, Zirconiu) ce utilizeaza oxidul de zirconiu pentru a reda albul dintilor naturali. Aceste lucrari protetice din ceramica se aplica pe dintii frontali.
  • Coroanele dentaresunt de asemenea indicate pentru reconstrucțiile dentare. Spre deosebire de fațete acestea îmbracă dintele într-o piesă din ceramică sau zirconiu de o duritate crescută.
  • Incrustatii dentare o alternativ la plomba obisnuita prin care se reface dintele, o piesa protetica rezistenta realizata din ceramica, complet fizionomica. Prin aceasta tehnica se restabilesc punctele de contact dintre dintele afectat si dintii vecini fara a afecta papila interdentara.
  • Dispozitivul corono-radicular este o piesa protetica prin care se reface bontul. Il recomandam pacientilor care au coroana dentara afectata.
  • Proteze dentare fixe sau detasabile sunt acele dispozitive care mascheaza dintii lipsa. Odata implantate, functionalitatea danturii este asigurata.

Colaborarile cu tehnicienii nostri, ne permit sa realizam lucrari protetice din materiale de ultima generație, astfel incat rezultatul final să corespunda nevoilor si asteptarilor pacientilor.

Aleea Sanatatii, nr. 1

Timisoara, Romania

0721 216 321

Contacteaza-ne!

C.N.A.S

Asigurare

URGENTE

NON-STOP